2013/08/19

Soft Landing Camp in New York - day 1

Vietettiin ensimmäiset päivät pohjoismaalaisten vaihtareiden kanssa soft landing campilla New Yorkissa. Matka sinne oli uuvuttavan pitkä sisältäen 10h lentämistä sekä 9h odotuksen Heatrown lentokentällä, mutta onneks hyvässä seurassa sekään ei tuntunu ihan mahdottomuudelta. Tästäkään matkasta ei selvitty ilman ongelmia sillä New Yorkin kentällä huomasin, että multa puuttuu (heti passin jälkeen) tärkein asia, mitä mulla voi olla mukana tällä matkalla; todiste siitä, että mun viisumi on hyväksytty. Olin vanhingossa unohtanu kyseisen paperin kotiin, mutta onneks lentokenttävirkailijat oli tosi ymmärtäväisiä asian suhteen ja pääsin maahan ilman sitä. Se ei kuitenkaan tarkota ettei sitä pitäisi olla mukana - kyllä pitää ja sen takia sydämentykytyksiä aiheuttanu paperi on nyt matkalla tänne jenkki kotiin. Vaikeuksien kautta voittoon - eiks se sillee menny? - nimittäin ihastuin New Yorkiin täysin ja se tosiaan on näkemisen arvonen kaupunki!
Ensimmäinen aamu lähti käyntiin aamupallalla ja klo. 7.45 lähdettiin hotellilta kohti New Yorkin keskustaa. Kuljettiin kaikkialla bussin kanssa ja siitä syystä matka oli osittain hidasta, koska tunnetustikkin suurten kaupunkien kadut on tosi ruuhkaisia eikä New Yorkin kadut tehny siihen poikkeusta. Heti, kun oltiin haettu meijän New York asiantuntija, Dennis, mukaan matkan varrelta otettiin boat-trip Vapauden patsaalle.
Sieltä jatkettiin matkaa taas Bussilla ja käytiin kävellen kattomassa mm. Wall Streetiä, Little Italya ja China Townia. Little Italy on yhden kadun mittanen osa keskellä China Townia, joka puolestaan on ihan nimensä mukainen paikka. Ei väliä mihin suuntaan käännät päätä niin näät sun ympärillä sadoittain eri ikäisiä kiinalaisia.
Yksi lisäys nähtyjen paikkojen listaan - käytiin Brooklynissa kattomassa New Yorkin yhtä vanhinta riippusiltaa Brooklyn Bridgeä, joka on nyt kunnostuksen alla. 

Meijän soft landing camp porukka oli tosi iso, paljon isompi mitä muilla campeillä on ollu ja mukaan mahtu niin suomalaisia, norjalaisia, ruotsalaisia sekä tanskalaisia vaihtareita. 

Kaupunkiajelun jälkeen saatiin 5h vapaa-aikaa Sohossa, jonka moni käytti mm. shoppailuun, syömiseen ja starbucksissa vierailuun. Tässä oli vasta ensimmäine osa New Yorkia, saatte toisen ens postauksessa, mutta nyt mä lähden viettämään aikaa host sisarusten kanssa, joten hauskaa alkavaa kouluviikkoa teille joilla sitä huomenna on !:-)

5 comments:

 1. Oi aivan ihana postaus! :-)

  tuuliemiliaa.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, hyvä jos tykkäsit !:)

   Delete
 2. näyttää niin ihanalta paikalta!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jepjep ja sitä se tosiaa on :))

   Delete
 3. ihania kuvia ja vitsit, oot kaunis! :)
  ihana blogi!

  http://jct-bloggercom.blogspot.fi/

  ReplyDelete

Thanks for leaving your comment :-)