2014/05/18

Hawaii part 2

Lisää kuvia ja pieniä selostuksia tiedossa ihanaakin ihanammalta Havaijin reissulta.

Maanantai päivä alkoi Iolani Palace vierailulla, jossa tehtiin pieni historiallinen kulttuurikierros. Visiitti ei ollut 15minuuttia pidempi, koska oltiin tosi ajoitetulla aikataululla liikkeellä.
Seuraavaks suunnattiin Dole Plantationiin nauttimaan ananas whippiä. Toi oli tosi jäätelön tapasta herkkua (maistu tismalleen pehmikseltä) mutta oli oikeasti tehty pelkästä ananaksesta, namnam!! Suosittelen siis jokaiselle Havaijille lähtijälle kokeilemaan kyseistä ihmeherkkua! 
Dole Plantationista ajettiin n. puoli tuntia Haleiwa towniin, jossa käytiin kirjaimellisesti vaan syömässä. Ohjaajien suosittelemana monet kokeili paikallista ananas burgeria ja hyvää oli! Jälkkärit käytiin hakemassa kadun toisella puolella sijainneesta Matsumoto putiikista. Olin jo aiemmin kuullut kehuja paikan shave ice:sta, mutta henkilökohtaisesti en pitänyt koko jäähilesysteemistä ollenkaan, mutta muille kyllä näytti maistuvan.
Pysähdyttiin Pipeline/Sunset/Bonzai beachille ottamaan kuvia. Heti alkuun meitä kiellettiin menemästä veden lähelle, koska aallot oli ihan valtavan isoja ja varomattomana ne voi viedä sut menessään. Maailmaa jonkin verran nähneenä mun on sanottva, että en oo koskaan ennen nähny yhtä isoja aaltoja ja siinä vaiheessa ei käyny mielessä mennä 10 metriä lähemmäs vettä.


Polynesian Cultural Center oli päivän viimeinen pysäkki ja myös yks mun lemppari paikoista koko reissun aikana. Tuolla päästiin kokemaan havaijilaista kulttuuria parhaimmillaan tanssien, laulujen, ruoan sekä näytelmien kera.

Tiistai aamusta bussi vei meijät the Nu'uanu Pali Lookoutille (Cool Height Cliff), mikä oli varmaan yks reissun jännimistä kokemuksista. Tuolla tuuli tosi paljon ja yhdessä kohtaa pystys huoletta nojaamaan tuuleen ja se piti sua pystyssä, kun taas jossain muualla olisit siinä kohtaa maannut jo pitkälti maankamaralla. Ja kyllä, hameet sekä mekot ei olleet parhaat vaihtoehdot kyseiseen paikkaan ja siitä syystä kuvaaminen jäikin vähän vähemmälle, haha :-D
Loppu päivä kului kivasti beachillä hengailen, ottaen aurinkoa, pelaillen ja kisaillen erilaisten kisojen merkeissä.

1 comment:

  1. Anonymous19 May, 2014

    Ihana toi biisi ja nää kuvat!!

    ReplyDelete

Thanks for leaving your comment :-)